Sviskepuré

I går fikk lille frøkna smake på sviskepuré for første gang. Det syntes hun var veldig godt, og den lille bollen gikk rett ned. Hun liker alt jeg har gitt henne så langt, bortsett fra hirsegrøt, den er visst helt forferdelig. Munnen blir bare en liten strek, og det hjelper ikke om jeg prøver å blande ut med litt banan som hun ellers er veldig glad i. Den store favoritten hennes er appelsin og hun blir kjempesur når hun ikke får mer. Ellers går det mye i avocado og potetmos, og senere i dag skal vi prøve oss med litt hjemmelaget grøt av sammalt hvetemel. Jeg har alltid sagt at jeg vil lage alt fra bunnen av, så jeg synes det er veldig stas å ha kommet i gang med det. Det tar litt tid, men da har jeg full kontroll på hva hun får i seg og så tror jeg nok det smaker litt bedre med ferske, gode råvarer. Det meste er veldig enkelt å lage, sånn som sviskepuréen, oppskriften ser du under.

Oppskrift sviskepuré
La sviskene bløtgjøre seg i litt vann før du koker dem i 5-10 minutter. Deretter kjører du dem i stavmikseren og blander ut med kokevannet til du får den konsistensen du vil ha. Vil du ha sviskesaft er det bare å bruke mer vann når du koker dem og så avkjøle dette.

I går lagde jeg bare puré av 4 små svisker, i tilfellet hun ikke likte det. Neste gang blir det en stor porsjon så vi kan fryse ned masse i de gode boksene vi kjøpte på e-bay. De kan du se her. 

Lager du babymaten selv?

Advertisements

3 thoughts on “Sviskepuré

  1. Ja, det er vikitg det! :) Så skjønn hun er, herlighet..
    Sviskepuré lager jeg enda, Thea synes det er godt..men det er gull for treg mage! Så jeg har alltid litt på lur;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s