Økologisk grøt

Jeg tenkte jeg skulle komme med et lite grøttips her på en mandagskveld. Det er ikke så mye grøt Amalie får, men de gangene hun gjør det bruker vi Holles økologiske grøt. Jeg er ikke så glad i tilsetningsstoffer og vil bruke så rene produkter som mulig til henne. Disse grøtene er kun tilsatt litt B1-vitamin, ellers er det kun korn. Siden den ikke inneholder noe ekstra jern, må man jo passe på å få dekket dette på andre måter, men nå er jo for eksempel hirse i seg selv jernrikt. Jeg så at grøtene til Holle ikke kom så veldig godt ut på BraMat sin test, siden de ikke har tilsatt hverken jern, vitaminer eller mineraler, men så lenge Amalie bare får litt grøt innimellom er jeg ganske sikker på at hun får dekket behovet sitt av all den andre sunne, gode maten. Hun er veldig glad i hirsegrøten, den har vi brukt en god stund nå, mens havregrøten skal testes ut i morgen.

Hvilken grøt bruker dere?

Advertisements

6 thoughts on “Økologisk grøt

 1. Heisann! :)
  Vi har ikke begynt med grøt enda, men til Philip begynte jeg med Hipp sin grøt husker jeg (prøvde vel alle tilslutt…), den er også økologisk og falt i smak hos han den gangen tror jeg. Etterhvert som han ble større, ble også grøtutvalget bedre, så da lot vi han få prøve litt forskjellige.
  Det er noe jeg har videreført til i dag, ingenting skal gå uprøvd, så han får prøvesmake alt han vil – men ikke dermed sagt at alt faller i smak… :D

  Vi brukte også Hipp sin morsmelkerstatning sist, da han brakk seg av Nan sin. Jeg ammet til han var 8,5 mnd, (ved siden av grøten), men da ville han ikke ha noe mer av meg, og vi gikk over til mme. Hipp sin fungerte supert, og enkel å få tak i også (selges i alle vanlige matbutikker).

  Lykke til videre med mating, det er gøy når de begynner å spise litt andre ting også!! :)

  Camilla :)

 2. Siden Dylan har egg og melkeallergi har vi brukt egg og melkefri grøt som vi kjøpte i sverige
  Enago melkefri banan eller eplegrøt, hender han vil ha en skål før natten ennå men det er sjeldent.

 3. Hei å hå! Eline ville ikke ha grøt i begynnelsen, så jeg ga egentlig opp til slutt. Så tipset helsesøster meg om holle sin hirsegrøt og den gikk ned på høykant! Så hun fikk den en god sund :) Nå bytter vi litt på Nestle og Småfolk sine grøter, men tror ikke de er så veldig «sunne», så hun får ikke grøt så alt for ofte ;) Hvis hun får velge mellom brødskive og grøt så vil hun helst ha brødskive, og det er jo ikke så dumt det heller :D

 4. vi begynte med grøt da hun var 3-4 mnd,hun var ikke fornøyd med bare melk. her er det havregrøt som går ned på høykant :) Hun får grøt til lunsj og siste måltid på kvelden! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s