Den siste uken

Plutselig var enda en uke gått! Denne uken har tiden virkelig sust avgårde, men midt oppi alt har vi fått gjort en del fornuftig også, som å male et par lister som har stått i et halvt år minst, og vasket alle vinduene i huset. Det er så kjedelig, men det hjalp godt når mannen tok av alle sprossene og skrapte vinduene for maling først, så jeg bare kunne komme å vaske over dem. Alt blir bedre med litt samarbeid! Amalie har i tillegg vært litt plaget med omgangssyken, så hun har hatt veldig dårlig matlyst. Jeg var syk før henne, og var kvalm i en uke, så skjønner godt at hun ikke ville ha noe mat. Heldigvis har det gått unna med morsmelk, så hun har fått i seg godt med næring. Nå spiser hun igjen, men her om dagen oppdaget jeg to nye tenner på vei, så hun blir litt urolig på kveldene. Stakkars, er det ikke det ene, så er det jammen meg det andre!

Vi har også hatt besøk, av en fryktelig ekkel huggorm. I forgårs begynte Tara å bjeffe så fælt rett etter at jeg hadde sluppet henne ut, og da jeg kom ut for å se lå det en halvmeter med huggom kveilet sammen rett på nedsiden av trappen. Tara var heldigvis ikke bitt, men jeg ble litt bekymret der en stund. Man har ikke så veldig god tid om uhellet skulle være ute, når det gjelder hunder. Er det noen som vet om de huggormtabelettene man kan få hjelper? Jeg håper det er den første og siste huggorm vi ser her. Selv om det skal mye til å bli bitt, er det ikke noe gøy å ha de i hagen. Nå har vi en steinur rett ved siden av oss, så regner med at den kommer derfra. Håper noen kjøper tomten snart og får bygd, det vil nok få dem på avstand.

I dag er det strålende solskinn her, så vi skal kjøre til Arendal og gå en tur på fine Hove. Det blir kos for oss alle! Nå gjelder det å nyte de siste strålene før høsten er her.

Har dere hatt besøk av huggorm?

Advertisements

6 thoughts on “Den siste uken

  1. Hei søte deg! Jeg er dyrepleier og jeg kan fortelle deg at såkalte «huggormtabletter» er kortisontabletter, som bare tar vekk symptomer og ikke gift. Hvis en hund blir bitt i f.eks. beinet vil giften kunne gjøre at det blir en hevelse ved bittstedet. Hvis du da gir kortison vil hevelsen gå ned, og dermed blir giften raskere sendt rundt i kroppen — noe du ikke vil skal skje. Det er derfor det også anbefales å bære/kjøre hunden til veterinæren slik at den er i minst mulig bevegelse. (Og hvis du har en så stor hund at du ikke klarer å bære den er det bedre å gå sakte enn å stresse den.) Men, det er jo alltid et men, hvis hunden skulle bli bitt i hals eller neseregionen som gjør at hevelsen kan forhindre den i å puste, det er da man kan anbefale bruk av kortison. Men det må vurderes i hvert enkelt tilfelle, og det beste er nok uansett å ringe til veterinæren din om det skulle skje. Håper det ga deg svar :)

      1. Ja, det er nettopp den falske tryggheten som er så farlig, og det at hvis man bruker de feil så kan de gjøre det mye verre!

  2. Min har aldri blitt bitt, og håper hun aldri blir det heller. En venninne av meg sin hest ble bitt, den ble kjempesyk..så når en huggorm kan gjøre stor skade på en hest..så kan den være kjempefarlig for hund..

    Amalie er så skjønn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s