Amalie 9 måneder

Jeg ligger litt på etterskudd med bloggingen om dagen, og selv om det allerede er lenge siden Amalie ble ni måneder, tenkte jeg at vi måtte ha den faste oppdateringen. Bedre  sent enn aldri!

Ni måneder ja! Jeg merker at hun har utviklet seg masse i det siste. Hun får med seg mye mer, skjønner mye mer og hun klarer mye mer. Hun har skjønt betydningen av ordet nei, og synes det er hysterisk morsomt å gjøre det hun ikke får lov til. Her om dagen stod hun og slo en dør mot veggen. Nei, sa jeg og tok henne vekk. Kjapp som lynet krabbet hun tilbake mens hun hvinte av fryd og begynte å slå døren igjen. Kjempegøy var det, når mamma kom etter i full fart og sa nei igjen. Enn så lenge kan vi gjøre en lek av det, det blir jo tidsnok slutt på det. Bortsett fra nei, så er det ikke så veldig mange ord hun skjønner enda, men hun prater og babler i vei. For en stund siden sa hun mamma, men det var nok helt tilfeldige lyder, men gode å høre for mine ører <3 Vi kaller henne for vår lille løve, hun liker å brøle og knurre mens hun løper rundt med Trunkien eller Hello Kitty-tralla si som støtte. Alt som kan brukes som støtte er topp, vi har ikke ryddet bort vippestolen enda, siden hun synes den er så gøy å klatre på. Og så har hun klart å gå opp hele trappen, to ganger! Plutselig fant hun ut hvordan hun skulle komme seg opp på ting. Og ikke minst, hun kan gå! Amalie reiser seg opp hvorsom helst og går avgårde. Balansen blir bedre og bedre for hver dag som går.

En veldig konsentrert Amalie som går

Hun synes det er veldig artig å få folk til å le, og hun lager skikkelig show om hun er i det rette humøret. I sommer holdt hun show for de andre passasjerene på ferjen mens vi stod i kø, hun koste seg så! Når det gjelder mat, så spiser hun litt mindre enn før, men fremdeles godt. Nå har vi hatt en lang periode hvor hun nekter å spise av skje, men det ser ut til å lette litt nå. Hun kan fremdeles ikke drikke av koppen sin alene, hun har ikke skjønt at hun må løfte den for at drikken skal komme, men hun finner nok snart ut av det. Ellers øver vi mye på «hvor stor er Amalie», det er veldig morsomt, men aller gøyest når mamma viser hvor stor hun er.

Baby i farta!

Nå er det lenge siden vi har vært på helsestasjonen, men hun veier nok litt over 8, 5 kg og er vel cirka rundt 70 cm. Jeg merker hun har vokst mye i det siste, spesielt i hodet,  jeg har pakket vekk flere bodyer som er blitt for trange. Jeg synes alltid det er godt når jeg må pakke vekk litt tøy, da vokser hun og gror som skal.

Nå er det ikke lenge til hun er ti måneder. Det er veldig stas, men også litt trist. Min lille baby blir stor jente! Fine, tulla mi <3

Legg meg gjerne til på Bloglovin!
Follow on Bloglovin

Advertisements

4 thoughts on “Amalie 9 måneder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s