Amalie 10 måneder

I dag er det 10 måneder siden jenta mi kom til verden! Nå har det ikke skjedd så altfor mye siden forrige oppdatering, jeg var jo altfor sent ute med den, men det er jo stadig fremgang. I forgårs klarte hun å drikke av koppen sin alene, hun har ikke helt skjønt at hun må vippe den opp enda, men det er ikke lenge før hun knekker koden helt. Ellers prater hun som en foss, det går mye i mama, dada og baba, så håper hun snart klarer å si mamma! <3 Hun går og løper som bare det og hun elsker å utforske skuffer og skap. Spesielt de skuffene hun ikke får lov til å rote i. Hehe, og så har hun blitt superbestemt. Hyler og skriker hvis hun ikke får lov til å gjøre det hun vil akkurat da. Nå er det i gang! ;)

Matlysten er ikke like voldsom som tidligere, men hun spiser fremdeles godt. Før kunne hun gjerne spise tre skiver om gangen, men nå nøyer hun seg med en eller to. Til middag er hun veldig glad i fisk, mens det meste av grønnsakene havner på gulvet. Hun nekter å spise av skje, så jeg savner å kunne gi henne grøt og fruktmos. Men vi prøver stadig!

Hun sover godt for tiden, men våkner en eller to ganger før vi legger oss, men da skal hun stort sett bare ha sutten. Det er en veldig stor forbedring i forhold til da hun var mindre, så det går absolutt den riktige veien. Jeg ammer fremdeles om natten, og prøver en del i løpet av dagen, men da er hun sjeldent interessert i mer enn en slurk eller to. Det er jeg ikke så fornøyd med, men kan jo ikke tvinge det i henne heller :/ Heldigvis så drikker hun veldig godt før hun skal legge seg!

Vi har ikke vært på helsestasjonen på lenge, men tipper hun nærmer seg 9 kilo og hun er nok litt over 70 cm lang. Vi skal til sjekk i slutten av måneden, så da er jeg veldig spent på å se hvor stor hun har blitt. Hun har fremdeles noen klær i 62, men også noen i 80, så det varierer mye!

Vekt: 8,8 kanskje
Høyde: Rett over 70 cm
Tenner: 8, 4 oppe og 4 nede
Ord: Ingen enda

Når barnet er ti måneder skal det kunne:
Krabbe eller krype: For lenge siden :)
Kaste ting: Det har hun også kunnet lenge :)
Si noen få ord: Ingen ord enda
Kunne forstå enkelte ord og utrykk: Hun forstår noen ting, som «nå kommer jeg og tar deg», «putt i munnen» og «Amalie». 
Gå noen skritt med støttehjelp: Det gjode hun da hun var 7 månder.
(fra klikk.no)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s