Amalie 11 måneder

I går ble Amalie hele 11 måneder gammel! Snart er hun ett år, jeg blir helt matt av hvor fort tiden går. Hun blir så stor nå, og jeg merker det stadig skjer noe nytt. Hun både går og løper, og er en mester til å manøvrere den lille tralla si. I det siste har det blitt veldig stas å dunke den opp og ned mens hun går, og sånn som det bråker! Hehe :) Og så har hun skjønt hvordan hun skal komme seg ned fra sofaen. Vel ikke alltid, men mange ganger så snur hun seg og setter beina utfor først. Vi står selvfølgelig å ved siden av og holder henne, det er jo ganske høyt! Jeg trodde ikke hun visste dette enda, så ble ganske overrasket da jeg tilfeldigvis testet hva hun gjorde når hun nærmet seg kanten :)

Moro med dørslaget!

Hun blir mer og mer sjenert, men hun bruker heldigvis ikke så lang tid på å tine opp, og da er det kjempestas å showe. Hun danser og tøffer seg litt, og blir så glad når vi ler. Gode jenta mi! Hun er også veldig glad i å vinke og riste på hodet eller armene. Det kan bli litt mye på engang når hun skal gå samtidig, og da går hun gjerne rett i bakken. Men det bryr hun seg ikke om! Hun er en skikkelig blidjente, hun er omtrent aldri gretten eller sur, og våkner alltid med et smil på leppene. Og så er hun en skikkelig pappajente, skal helst være sammen med pappaen hele tiden.

Matlysten har ikke vært på topp i det siste. Mulig det kan ha noe med tannplagene å gjøre, ellers så er det jo naturlig at den kan variere. For tiden skal hun helst bare ha skive med leverpostei eller fiskepålegg, bær, fisk og kjøtt. Jeg får inn litt grøt og grønnsaksmos innimellom. Hvis hun har noe å plukke i selv, kan hun gå med på at jeg stikker inn en skje her og der. Får hun tilbud om å spise grønnsaker selv går de rett ned på gulvet. Alt av nytt pålegg blir også forkastet, uansett hva det er. Nå er det kun det hun kjenner og liker veldig godt som gjelder. Jeg er litt redd for at hun skal bli veldig kresen, men satser på at det gir seg etter hvert. Jeg fortsetter å prøve med masse forskjellig som vi alltid har gjort, så krysser jeg fingrene for at det går seg til.

Hun babler hele tiden nå, men hun har ikke sagt noen ord enda. Hun kan herme litt etter oss av og til, dada, mama og jajaja er det mest populære, og så sa hun epbe når jeg sa eple. Smelt!

Når det gjelder leker er hun ikke så veldig interessert i det vi har kjøpt til henne, hun synes det er mye gøyere å få rive i stykker et blad eller en avis, rote i kjøkkenskuffene eller få en boks full av skjeer. Og så den lille tralla da, den elsker hun å løpe rundt med, og nå har hun begynt å samle ting og tang oppi den også, på ferden rundt i stuen og kjøkkenet.

Fjernkontroller er ikke lov å leke med, men å så gøy når vi endelig får tak i en ;)

Vekt: Rett over 9 kg tipper jeg. Vi skal på helsestasjonen senere i dag, så da får vi svaret!
Høyde: Noen og 70…
Tenner: 9, 5 oppe og 4 nede
Ord: Ingen enda

Når barnet er ellve måneder skal det kunne:
Sette seg ned fra stående stilling:
Ja, det har hun kunnet ganske lenge
Krabbe opp på lave ting: Det har hun også gjort lenge
Uttrykke seg mer verbalt og vise at det forstår mange ord: Hun forstår noen ord, men vil ikke si at det er mange enda. Fra hennes side er det kun babling enda, men hun har begynt å herme etter noen lyder.

Advertisements

3 thoughts on “Amalie 11 måneder

    1. Veldig forskjellig! Fikk heldigvis en god nyhet på helsestasjonen, bare tre jeksler igjen, så blir det vanligvis en pause før hjørnetennene og de siste jekslene kommer rundt toårs-alderen :) krysser fingrene fort det! :D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s