Amalie 1 år

Her kommer en liten ettårsoppdatering, litt forsinket.

Tenk at tulla vår er 1 år! Gratulerer så mye med din første bursdag, jenta mi. Den beste og fineste jenta i hele verden, vår solstråle og store glede. Det har vært det beste året i hele livet mitt, og jeg er så stolt av å være mamma til en så fin og god jente.

Siden sist har hun blitt en skikkelig tøffing. Det er ikke så nøye om jeg og mannen er der lenger, så lenge hun har noe å leke med eller se på. Aller helst skal hun ha tak i det alle andre har, og viser gjerne temperament hvis hun ikke får viljen sin. Men hun blir fort glad igjen! :) Hun durer på, her må man bare passe seg, ellers blir man kjørt ned av en liten, rosa tralle. Og da ler hun høyt! ;)

Hun har fått dilla på å se Dyrepasserene på tv. Den ene episoden vi har spilt inn går om og om igjen. Så veldig gøy med dyr! Hun elsker også å titte i dyrebøkene sine, spesielt den som sier voff voff når man trykker på en knapp. Tara får gjennomgå, hun har ikke lært å smeike enda, her skal det klaskes skikkelig. Tara er heldigvis veldig tålmodig, og det skulle jo bare mangle så mye godbiter hun sniker til seg fra Amalie ;)

Hun sover ganske godt for tiden, det er jo en stund siden forrige tann, så nå begynner vi å komme inn i en veldig god rutine igjen. Men etter vi stilte klokken våkner hun så tidlig, selv om hun legger seg til vanlig tid. Gjesp! Men det er jo greit, da er hun inne i rutinen vi må ha når jeg begynner å jobbe igjen etterhvert. Hun får fremdeles litt melk på natten, men vi jobber med saken, målet er at hun kun skal få melk før hun skal sove.

Da jeg gikk gravid tenkte jeg mye over hvordan livet som mamma ville bli, og jeg satt meg et par mål. Jeg ville amme til hun minst var ett år og jeg ville lage all maten hennes fra bunnen av. Begge målene har jeg klart, det føles godt! Hun har nå fått litt grøt fra helsekosten (kun korn, ingen tilsetningsstoffer) og ferdige smoothier, ellers har alt vært fra bunnen av, så det sier jeg som godkjent ;)

Hadde du noen mål?

Vekt: Ca 9500 g
Høyde:
ca 73
Tenner:
9, 5 oppe og 4 nede
Ord:
Ball, hei og nei

De fleste ettåringer kan:
Gi deg en gjenstand du ber om: Ja, hun henter gjerne ballen hvis vi spør
Kjenne navnet sitt og vite godt hvem mamma og pappa er: Ja, det har hun visst en stund. Hun vet også hvem Tara er.
Putte objekter oppi en boks og stable to klosser: Det er noe av det gøyeste hun vet! Og etterpå skal hun alltid helle boksen over hodet sitt
Klarer å tegne streker ved hjelp av en fargestift: Hun putter bare fargestiftene i munnen ;)

Advertisements

7 thoughts on “Amalie 1 år

  1. gratulerer igjen til snuppa di! hun er så flott :)

    målet mitt var at jeg skulle amme,men siden jeg fødte 1 mnd for tidlig og med komplikasjoner og operasjon under fødsel så klarte jeg ikke det. ellers har jeg ikke hatt noen mål,prøvde å lage mat til snuppa.men hun liker mat på glass bedre faktisk! så da bruker vi bare det .

    temperament? hehe uff,det har snuppelina mi også. får hun ikke viljen sin så hyyyyyler hun til hun får den :-p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s