Hjemmelaget meisehjerte

Nå som kulda virkelig setter inn og snøen bare er noen dager unna, tenkte jeg det var på tide å lage litt godsaker til fuglene. Og så er det jo veldig dekorativt! Jeg valgte å forme meisebollen min som et hjerte som nå henger ved inngangspartiet vårt. Håper bare fuglene finner frem nå da!

Oppskrift på hjemmelaget meisehjerte:
1 pk flott matfett
2 små pakker med rosiner
Litt svisker
Litt tørket aprikos
Havregryn
Linfrø
Solsikkekjerner

Smelt fettet og kutt sviskene og aprikosene i små biter. Bland at sammen til en tykk grøt og hell i en form. Jeg brukte en hjerteformet silikonform fra Ikea. La det stå kaldt over natten.

Hjertet blir fort mykt i romtemperatur, så vær rask med å henge det ut! Mitt gikk i tusen knas da det hadde lagt litt for lenge på benken, men heldigvis var det jo bare å hive alt oppi gryta igjen, og la det stivne på nytt. Faktisk ble det mye finere og jevnere den andre gangen.

Meisehjerte

Advertisements

3 thoughts on “Hjemmelaget meisehjerte

  1. Så fint det ble :) Våre meiseboller ligger ennå i kjelleren, men jeg tror det er på tide å henge de ut allerede, for nå har snøen lagt seg her :)

  2. Så flott hjertet ble! Det blir nok småfuglene glad for! :) Veldig koselig å lage fuglematen selv. Vi har ikke gjort det enda, men det blir en av førjulsaktivitetene her i huset. :)

    God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s