Amalie 13 måneder

Jeg lurte på om jeg skulle fortsette med månedsoppdateringene av Amalie, det er jo ikke så mye nytt som skjer fra gang til gang nå, men jeg ble enig med meg selv om å fortsette litt til. Innleggene blir nok en del kortere, men det er jo moro å ha noe å se tilbake på etterhvert.

Siden sist har Amalie lært seg noen nye ord; hun kan si bæ og mø, og svarer når vi spør hva kua eller sauen sier. Hehe, det er ikke alltid hun treffer, noen ganger er alt bare bææææ (med skjelvende stemme så det skal ligne mest mulig) og andre ganger er alt møøøøø. I dag lurer jeg på om hun prøvde å si Tara også, hun sa i hvertfall tata når hun satt og klappet henne. Hun bruker ikke mamma og pappa helt bevisst enda, selv om hun selger dem ut i ny og ne.

Hun har begynt å dele ut koser. Kan tro hun er søt når hun helt ut av det blå slår armene rundt sin lille fetter for å gi han en god kos. Hun har også begynt å leke at hun snakker i mobil. Her om dagen gikk hun og hadde en lang, lang samtale inn i en lekeskje. Søta! Ellers er hun fremdeles veldig glad i tralla si, titt tei og fangeleken. Hun klatrer på alt mulig, og blir veldig frustrert når hun ikke klarer å komme opp i sofaen på egenhånd. Hun har godt med temperament, og hun slenger seg gjerne ned på gulvet og hyler hvis hun ikke får viljen sin. Det går heldigvis fort over! Bare hun får noe annet å tenke på er hun blid som en sol igjen.

Vekt: 9270 g
Høyde: 
ca 75
Tenner: 
12
Ord: 
Ball, hei, hallo, mø, bæ, se og det

De fleste barn på 13 måneder kan:
Bruke to ord beningsfylt: Ja, det kan hun.
Bøye seg ned og plukke opp ting: Check
Stå uten hjelp: Check
Beundre sitt eget speilbilde: Speilet er ikke noe moro foreløpig

Amalie

Advertisements

3 thoughts on “Amalie 13 måneder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s