TV2 Hjelper Deg og en liten avsløring

Så dere testen av billige vs dyre matvarer på TV2 Hjelper Deg i går? Konklusjonen var at ofte var de billigste matvarene både sunnere og bedre enn de dyre. Og jeg kjøper gjerne billig altså, men jeg reagerte litt på hvordan de sjekket hvilke produkter som var sunnest. På skjermen så det ut til at de utelukkende så på fettinnhold, mens da jeg leste artikkelen på nett kom det frem at de også hadde sett resten av næringsinnholdet. Men jeg savnet informasjon om ingredienser og tilsetningsstoffer, jeg føler at det kan være store forskjeller på dette området. Jeg liker produkter som er rene, altså minst mulig tilsatt, og jeg føler at også dette kan ha noe å si for sunnheten. Er det bare jeg som tenker slik?

Hva mener dere? Kjøper dere billig eller går dere for de dyre merkevarene?

TV2 Hjelper deg
Bilde lånt av tv2.no

Og så over til noe helt annet, jeg lovte jo å fortelle mer om hva som skjedde tidligere i uken. I dag ble papirene undertegnet, og jeg har da offisielt fått meg ny jobb! Jeg fikk tilbud om en kjempespennende stilling på mandag, og måtte bare si ja. Så nå er jeg teknisk assistent for en stor bedrift her på sørlandet. Jeg gleder meg så til å begynne! Men aller først skal jeg ha en uke fri sammen med Amalie, så vi kan få kost oss max før jeg setter i gang. Det er en 100 % stilling, så det blir en liten overgang fra dagens 80 %, men jeg tror det kommer til å gå bra. Det er i hvertfall godt å vite at det ikke blir noen forandringer for Amalie, hun vil jo fremdeles være hjemme med pappaen sin hver fredag. Men jeg kommer til å savne dem!

Jeg får komme med ned i stuen, i kveld har vi besøk av min minste søster. Nå blir det Idol og sofakos!

God helg, kjære lesere!

Advertisements

11 thoughts on “TV2 Hjelper Deg og en liten avsløring

 1. Gratulerer med ny jobb!! Det skal bli spennende å høre hvordan det går :)

  Ettersom jeg har forstått, så er de fleste lavpris-produkter ganske like merkevarene. Kyllingfilet er fortsatt kyllingfilet, men de rimeligere alternativene er ikke like godt renset eller like jevne i størrelsen. Det brukes heller ikke masse penger på emballasje eller markedsføring, noe som bidrar til å holde prisene nede. Ettersom jeg har hørt i alle fall.

  Jeg er ganske merkevare-kjær, men prøver ut lavpris-produktene når muligheten byr seg. First Price sin makaroni syns jeg faktisk er mye bedre enn merkevarene, og halvstekte baguetter smaker like godt billig som dyrt – og prisen skiller voldsomt!

  Men må innrømme at jeg ikke har sjekket næringsinnhold og tilsetningsstoffer på dem.

  1. Vi bruker masse billig her og, og det smaker like godt :) Men jeg har jo saken om røykaroma i bakhodet og tidligere har det for eksempel kommet frem at all ost faktisk ikke er ost. Jeg vet ikke om det gjelder enda, men da vil jo produktet være fullt av ulike stoffer, som kanskje ikke er så bra for oss i lengden. Det meste er sikkert like greit som det dyre, innholdsmessige også, jeg bare savnet at de kikket på det ;)

   1. Det er ikke lov å merke noe som ost hvis det ikke er ost. Slike «oster» som ikke er oster, f.eks. ferdig raspet ost har ikke ordet «ost» i seg, som f.eks. «Synnøve Revet Økonomipakke», det er vi som bare tenker at det er ost. Det er ost i, men også olje/potet eller hva det nå er…

 2. Gratulerer med ny jobb! Kjempespennende, og moro med utfordringer :)

  Vi handler mye lavpris fordi vi ikke har merket noe særlig på kvaliteten, men som Lotta sier, så har heller ikke vi sammenlignet næringsinnhold. Jeg sjekker at de ikke bruker palmeolje, men ikke noe mer.

  1. Tusen takk! :)

   Jeg er heller ikke så flink til å sjekke når det kommer til stykket, men synes det er viktig å være litt bevisst på alle disse tilsetningsstoffene man får i seg :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s