Oppussing

Det er kanskje litt tidlig å begynne å pusse opp når huset bare er to år gammelt, men nå har vi bestemt oss for å male stuen og kjøkkenet. Om vi finner den perfekte fargen da. Nå er alle veggene i hele huset hvite, kun flisene på badet har litt farge på seg, så vi begynner å bli litt lei. Vi kunne tenke oss en helt lys grånyanse, men så langt har vi ikke bestemt oss. Det er vanskelig! Jeg er litt «redd» for at det skal bli for mye, så det må være en helt dus farge vi går for. Det er et ganske stort rom som skal males, siden stuen og kjøkkenet går i ett. Mannen har heldigvis tatt på seg jobben sammen med en kamerat, slik at jeg og Amalie kan reise en tur på hytten. Det er greit å slippe å være hjemme med henne når det blir så mye styr i nesten hele første etasje. Men først må vi bestemme oss da, jeg har en følelse av at det kan bli vanskelig :)

Vet du om en fin farge?

20130226-204137.jpg

Advertisements

3 thoughts on “Oppussing

 1. Åh, det fins så mange fine farger. Var ute og tittet etter farge til soverommet i helgen, og fant for mange fine:). Hva med hvit te, hvit lin? Syns jeg så en som het noe som kalkgrå også som var fin. Jeg falt veldig for delikat jeg da, men tror den blir litt for mørk til soverommet vårt:)…

 2. Det går også å velge en eller to vegger i en annen farge. På den måten får du en mer dybdefølelse i rommet, og det blir litt mer liv. Grunnen til at mange hjerne holder det hvitt, er at man fort kan bli lei av en farge på vegg, hvit er enkelt og nøytral. Dette er selvfølgelig individuelt hvordan farger påvirker oss.. Jeg for min del hadde før en knall blå vegg i min stue i over 2 år, var ikke på nærheten av å bli lei. Den gav meg bare så mye energi og glede. Men det er der den individuelle påvirkning av farge kommer inn, alle farger påvirker folk forskjellig.. Noen er glade i sterk kulørte farger, mens noen kan ikke fordra det og fåretrekker svak kulørte farger.

  Ellers kan man gjøre ekstremt mye med dekor og tekstiler, og det er billige ting som er enklere å bytte ut. En å male hele vegger.. Jeg har det oppfatning, at meste av dekor du har nettopp også spiller på lyse hvite farger. Som selvklart gjør hele huset, veldig hvitt. Det er enkelt å få inn litt forandring med bilder, som er enklere å bytte ut en å male et helt rom ;D

  Jeg ville ha anbefalt en litt brun gråtone,, siden huset og veggene allerede er så lys. Vil brungråe, skape et litt mer varmere trykk. En hva de hvite kalde rommene gjør nå ;D Samtidig er den veldig nøytral, noe jeg har en oppfatning av at du liker.(rett meg hvis jeg tar feil) Brungrå vil passe til det meste, både brun og grå er en veldig nøytral farge. Jeg personlig ville valgt en eller to vegger i en ganske så mye mørkere tone, kanskje i NCS koden S4005-Y50R eller mørkere. Drar du på en malings butikk, og får sett på hele fargespekteret, får du ennå flere farger å velge mellom, en disse «favorittene» som de har laget «fancy» salgbare navn på. Da kan du plukke ut AKKURAT den tonen DU vil ha.. Da har du hele fargespekteret å velge mellom, slik at man ikke trenger å si seg fornøyd med en farge. Man kan VÆRE fornøyd ;D Og hvis du går for noen farger, ville jeg ha holdt meg på den varme delen av fargesirkelen.. Veggene er så kalde fra før, du vil få den samme følelsen av å gå inn i rommet som du hadde før når du før eller siden har vendt deg til at det er en ny farge..
  Når du skal velge farge, tenk på hvordan den påvirker deg. Hvilken følelser og stemning framskaper den, og tenk over om dette er noe du kan bli lei av eller er det «givende» ;D Akkurat som min tidligere blåe vegg, mange jeg kjenner hadde sannsynlig blitt lei av den etter en uke. Men for meg påvirket den så positivt, «en farge å leve med» for min del. ;D

  1. Tusen takk for mange gode råd! :) Du har rett i at jeg er glad i nøytrale farger, så av den grunn blir det nok en dus farge vi går for, selv om det også hadde vært fint med en mørkere farge på et par av veggene, men jeg tror fort det vil skjære seg med resten av interiøret vårt. Sofaen vår er for eksempel blå, og alt annet er også i kalde toner, og personlig så er jeg mest glad i kalde farger ;) vi har vurdert om vi skulle ta en eller to vegger, men vi har i grunnen lyst til å male alt, bare for å få en litt annen nyanse, ikke en stor forandring ;)

   Det må være utrolig moro å ha så mye kunnskap om interiør som deg, skulle ønske jeg også hadde mer fagkunnskap på området :) Og igjen, tusen takk for mange gode tips :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s