Parabener meg her og parabener meg der

Ble tipset om en veldig lur app i dag; Forbrukerrådets Hormonsjekk. Her kan du sjekke en hel haug av ulike kosmetiske produkter for hormonforstyrrende stoffer, man kan til og med skanne inn strekkoden på produktene, og vips får man vite om det er et trygt produkt man holder i hendene.

Jeg kikket gjennom listen av barneprodukter, og det var faktisk flere av dem som inneholder hormonforstyrrende stoffer. Det synes jeg er veldig skummelt! I dag har jeg skannet meg gjennom alle Amalie sine produkter, og de var heldigvis fri for parabener. Puh! Heretter skal alle produkter vi bruker sjekkes med denne appen, så vi kan være på den sikre siden.

Passer du deg for parabener?

20130420-213632.jpg

Advertisements

3 thoughts on “Parabener meg her og parabener meg der

  1. Jeg gikk gjennom på badet da jeg var gravid, og uten å overdrive kastet jeg over halvparten av det vi hadde! Helt sjukt! Det jeg synes er verst er faktisk at apoteker, som i alle fall jeg så på som eksperter på ufarlig hudpleie før raidet mitt, selger ikke bare produkter med hormonhermere, men også produkter med miljøgifter og sllergifremkallende stoffer. Det synes jeg er for drøyt. Spesielt sjokkert var jeg av at a-kremen (den i krukke) inneholder parabener…

  2. Parabener i kremer kan nok være litt oppblåst også :) D var Danmark som startet det hele, å hvis noe «ikke er bra» – så er alle nødt til å følge med, for at de skal klare seg.. for nå vil nesten alle ha produkter som er parabenfrie.. men TENK å mye parabener det er i mat.. å hva vet en egentlig om at er så vanvittig negativt og farlig med parabener.?:) det er mye mer parabener i en kurv med jordbær, enn du har i en hel tube med krem.. så jeg tror ikke vi trenger å være så redde for hva vi har stående på badet :) vil si at parfymen, konserveringsmidler og fargestoffene er mye viktigere å holde utkikk etter :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s