Deilige Danmark

Forrige helg hadde vi oss en tur til Danmark, som en siste sommeropplevelse før hverdagen startet for fullt igjen. Det er så deilig å være der, alt er så enkelt, greit og tilrettelagt, til tross for at vi overnattet på et slott hvor nesten alle de andre gjestene var pensjonister ;) Slottet var noe vi fikk en grei deal på gjennomjobb, ellers hadde vi nok aldri tatt med oss Amalie dit, selv om de informerte om at barn var hjertelig velkomne og vi hadde et fint opphold. Men neste gang blir det nok et lite feriehus for oss selv, hvor vi kan trampe så mye vi vil i gulvet og spise frokost uten å bekymre oss for ei lita jente som begynner å bli utålmodig ;)

Sophiendalh Gods

Veng
Vi tok ferjen ned torsdag morgen, og brukte dagen til å gjøre oss kjent på slottet og i området rundt. Det lå midt blant gule kornåkrer og store grønne piletrær. Helt nydelig! Vi var også innom den nærmeste byen, som var Skanderborg. En veldig koselig, liten by. Fredagen dro vi ned til Lalanida og Aqualand. Der var det helt fantastisk, og vi koste oss med bading alle tre. Amalie var helt vill etter alle skliene, og hun ville opp om igjen og om igjen. Her skal vi tilbake! Litt morsomt var det jo at jeg var sikker på at store deler av badelandet lå ute, så jeg smørte på med solkrem på både meg og Amalie i garderoben, og jeg hadde valgt akkurat denne dagen til å bruke i Aqualand, siden det var strålende sol og over 30 grader ute. Men så viste det seg at de kun hadde et bittelite basseng ute. Resten var innendørs! Herligland, hva folk har tenkt der jeg stod og smørte og smørte ;) Etter noen timers bading kjørte vi til Århus, som bare lå rundt to mil fra slottet, hvor vi spiste middag og tittet litt i butikkene.

Jensens Bøfhus / Aqualand

Lørdagen var vi i Givskud Zoo, og kikket på løver og masse andre ville dyr. Det som er moro med denne dyreparken er at man kan kjøre gjennom områdene hvor dyrene går løs, til og med hos løvene. Det var moro å se, men for oss som er vant til dyreparken her i Kristiansand, var det ikke like flott. Men veldig artig å ha vært der! Amalie var ganske trøtt, så etter vi hadde kjørt gjennom dyrenes områder, satte vi heller nesen mot Tyskland og litt grensehandel, så hun kunne sove litt i bilen. Jeg har forresten hørt rykter om at Givskud Zoo har kjempeflotte lekeområder, men de får vi prøve en annen gang. Noen som har testet det ut?

Givskud Zoo

Og så var langhelgen vår alt over. Tiden går altfor fort når man har det moro! Jeg blir bare mer og mer glad i Danmark, jo mer vi er der. Det er virkelig deilig å være norsk i Danmark <3

Må bare skryte litt av Jensen Bøfhus helt til slutt, som vi faktisk spiste middag på både fredag og lørdag, dog to forskjellige restauranter. Det var helt supert å være der med barn! De hadde kjempefine lekerom med masse aktiviteter, ballonger og barnemenyen var en aktivitetsbok (som det var 8 forskjellige utgaver av) som ble delt ut sammen med fargestifter. Man kunne velge mellom masse forskjellig til de små, og sette sammen retter selv. I tillegg har de jo kjempegod og billig mat, og en deilig salatbuffet, og super service. Tror dette blir vært faste spisested heretter ;)

Er dere glad i Danmark?

Advertisements

2 thoughts on “Deilige Danmark

  1. Hørtes ut som en kjempefin helg :)
    Vi var i Løveparken i fjor, og jeg syns hele parken var flott! Nå har jeg ikke vært i Dyreparken siden jeg var liten, så jeg kan ikke sammenligne, men både dyra og lekeplassene var kjempefine. Vi vil gjerne tilbake :)
    Vi hadde en liten rundtur i Danmark i fjor (du kan lese på det i kategorien «Ut på tur») og det fristet absolutt til gjentakelse :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s