Hjemmelagde pølsebrød (halvgrove)

Dere som har fulgt bloggen min en stund, har kanskje fått med dere at jeg er veldig glad i å lage mest mulig av maten vår fra bunnen av, men jeg rekker det mye sjeldnere enn jeg skulle ønske. Når jeg var hjemme i permisjon med Amalie fikk jeg prøvd ut en hel del forskjellige oppskrifter, og det er noe jeg virkelig savner, å kose meg med å lage sunn og god mat til familien vår. Men innimellom strekker tiden til, og da er det bare å hive seg rundt. Denne gangen lagde jeg pølsebrød, noe det er veldig lenge siden jeg har prøvd meg på. Jeg lagde en dobbel deig, så nå er fryseren vår full av pølsebrød som vi skal kose oss med utover hele høsten, når vi skal ut i skogen og grille pølser på bål.

De er veldig enkle å lage, og de smaker kjempegodt! Her kommer oppskrift:

Halvgrove pølsebrød
6 dl vann
1/2 dl olje
50 g gjær
1 ts salt
Ca. 1, 2 liter hvetemel
Ca. 3 dl sammalt hvete, finmalt (Ønsker du dem grovere, bytter du bare ut litt mer av hvetemelet med sammalt hvetemel)

Varm vannet til det holder 37 grader. Bland i oljen. Smuldre gjæren, og bland den ut i væsken. Tilsett salt, og melet. Elt deigen til den er til smidig, og la så heve i ca. 30 min.

Form deigen til 12 avlange, flate brød. La heve i 30 min.

Stek brødrene midt i ovnen i 5-8 min. ved ca. 250 grader. Avkjøl på rist. Legg et klede over dem så de blir myke.

Pleier du å lage dine egne pølsebrød?

Mamma Mariannes hjemmelagde pølsebrød
Follow on Bloglovin

Advertisements

3 thoughts on “Hjemmelagde pølsebrød (halvgrove)

  1. Tusen takk for oppskrift, disse må jeg prøve ut en dag! :)
    Har aldri laget pølsebrød selv, men har laget hamburgerbrød og de var i alle fall hundre ganger bedre enn de man kjøper på butikken og holdt seg mye bedre i fryseren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s