Tid for trolldeig

Her om dagen kom jeg plutselig at det hadde vært moro å lage trolldeig til meg og Amalie, noe jeg ikke har vært borti siden barneskolen. Jeg googlet litt, og det er jo så mye fint man kan lage, så det blir garantert flere porsjoner med trolldeig utover høsten, så vi kan få prøvd alt jeg har lyst til.

I dag hadde jeg egentlig tenkt å ta avtrykk av hender og føtter til både Amalie og Christian, men det ble det ikke tid til, for mitt motto, TTT – ting tar tid, slo virkelig til i dag. Først, når vi skulle lage trolldeigen, fant jeg ut at jeg kun hadde kvernsalt. Så det ble til at jeg stod og knuste det i morteren, og det tok sin tid. Og jeg ble helt utslitt i armene, kvernsalt er jo steinhardt! Ikke før helt på slutten, fant jeg ut at jeg hadde masse Maldonsalt som jeg kunne bruke, det tok jo bare en brøkdel av tiden å knuse. Og så blandet vi deigen. Den ble litt løs og klissete, men jeg hadde lest at man måtte elte lenge, så da gjorde jeg det. Men deigen var fremdeles løs og klissete. Ja vel, på med mer mel, og deigen ble fin til slutt. Først nå ser jeg jo at jeg har tatt en spiseskje for mye med olje. Jada! Og så var det bare å begynne å leke med deigen. Jeg og Amalie koste oss masse, men avbrutt av ammepauser, youhurtpauser og et lite raserianfall, så tok det noen timer. Haha, men jeg ble veldig fornøyd med resultatet da, og til uken skal jeg ta avtrykk av Christian i blå trolldeig.

DSC_0919.JPG

Oppskriften på trolldeig er :
2 dl salt
4 dl hvetemel
2 dl vann
1 ss matolje

Hvis du vil ha farge på deigen kan du ha i litt konditorfarge. Denne gangen har jeg brukt rosa farge, som ble veldig fint.

Deigen må knas en god stund, gjerne 15-20 minutter og du kan sjekke om den er klar ved å trille en liten ball. Er den like fin etter et par minutter er deigen klar.

Den stekes på 80 grader, og tiden varierer etter tykkelse. Beregn god tid! Avtrykkene som jeg har laget har lagt tre timer i oven, men var ikke ferdige når jeg tok dem ut, så dem må jeg steke videre i morgen.

DSC_0971.JPGDSC_0980.JPG

Og se på disse to da! *smelt!* Her lå de lenge og koste seg mens jeg ryddet opp etter trolldeigen.
DSC_0986.JPG

Advertisements

7 thoughts on “Tid for trolldeig

  1. Så fint! Men var det det avtrykket som det tok over tre timer å steke? Det så så tynt ut? Har lenge tenkt på å lage trolldeig, men ikke fått ut fingeren… Nå har jeg skikkelig lyst, for sånne avtrykk er jo SÅ koselig å ha senere :)

    1. Ja, det var det, og det er like tynt som det ser ut. Når jeg tok det ut og snudde det, så var det helt mykt på hele baksiden, selv etter at det hadde lagt en god stund til avkjøling. Ble litt overrasket selv :)

  2. Ååh, så koselig :) Nå har jo vi holdt på med trolldeig i dag, dumt jeg ikke så dette på forhånd – da skulle vi også ha laga rosa! :-D Men da vet jeg det til nestegang. Det var iallefall suksess! Har klart å rota bort den lille kjevla, så det ble litt både og. Tror jeg også må lage et sånt avtrykk, det var jo kjempefint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s