For tre år siden…

For nøyaktig tre år siden lå jeg i en seng på sykehuset i Arendal. Smertene var intense, og jeg kastet meg fra side til side i sengen mens jeg jamret og gråt. Jeg husker jordmoren kikket på meg, og sa » du har veldig vondt du». Det var ikke tvil om jeg skulle ha epidural. Etter noe som føltes som en evighet, kom endelig anestesilegen. Jeg syntes han var så treig, kunne han ikke bare få satt den sprøyta! Til slutt hadde jeg lyst til å klappe til han, men heldigvis var han endelig klar. Med litt hjelp fra mannen fikk han satt den, og den virket raskt. Det var som å gå fra helvete til himmelen! Jeg fikk samlet litt energi, men ganske snart var det tid for å presse. Og etter kun 15 minutter med pressrier, så var hun der. Den lille jenta vår. Vi var blitt en familie på tre! Det glemmer jeg aldri, den følelsen av komplett lykke, kjærlighet og helhet som jeg og mannen delte der på fødestuen, langt over midnatt, en onsdagsnatt. Livet hadde plutselig fått en helt ny mening. Det er uten tvil det vakreste jeg har opplevd.

Og grunnen til at det gjorde så sinnsykt vondt; Amalie kom ut som en stjernekikker, altså hun lå med ansiktet sitt opp mot magen min, i stedet for ned mot ryggen, som er det vanlige. Pannen hennes hadde slått mot bekkenet mitt på vei ned, noe som kan være veldig smertefullt. Jeg bare priser meg lykkelig for at jeg hadde en så rask fødsel, om jeg ikke husker feil, så var jeg litt over 4 timer i aktiv fødsel. Selv om det var helt grusomt der og da, tok det meg mindre enn et døgn før jeg tenkte at dette må jeg gjøre igjen! Er det ikke rart hvor fort man glemmer hvor vondt det egentlig er? Men når belønningen er så stor som den er, så er det vel i grunnen ikke så rart <3

I morgen fyller jenta mi 3 år! Jeg synes alltid det er en litt merkelig dag, selv om den er fylt med masse glede, så blir jeg alltid litt rørt og tenker tilbake på hvordan hun kom til verden, årene som har gått og alle de fantastiske minnene vi har fått. Men det er vel sånn mammaer gjør!

En sliten, nybakt mamma
IMG_0319.JPG

Advertisements

8 thoughts on “For tre år siden…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s