Hjemmelaget hirsegrøt til baby

I dag er dag nummer to med grøtsmaking for Christian, og som ventet kom 99% av grøten rett ut igjen i dag også. Det er ikke barebare å finne ut hvordan man skal spise dette nye greiene ;) Men det er gøy å være i gang!

DSC_0694.JPG

Her kommer oppskriften på grøten jeg har laget. Det tar litt tid, men det er ikke noe vanskelig i det hele tatt.

 

Grøt av hirsekorn

♥ Du trenger 2,5 dl hirsekorn (kjøpes på helsekosten) Dette gir en stor porsjon, så man har til flere dager. Om det er første gang babyen skal smake på gørt, holder det med 0,5 dl hirsekorn.

La hirsekornene ligge i vann i en time eller mer, for å øke tilgjengeligheten for jernet. Skyll dem så i kaldt vann, og deretter i varmt vann. Dette gjøres for å fjerne saponiner, som er et såpelignende stoff som finnes naturlig i hirse.

Kok hirsen til den er mør, ca ti minutter. Sil av vannet, og mos hirsen til en glatt grøt med stavmikseren (dette er kun nødvendig for de aller minste). Når den har kjølt seg litt, kan du blande ut med morsmelk eller morsmelkerstatning. Det er også godt å blande inn litt frukt- eller bærmos når barnet er blitt vant til å spise grøt.

Og vips! Du har deilig grøt til minstemann :)

Den kokte hirsen (uten melk) kan holde seg i 2-3 dager i kjøleskapet. Bland med melk og varm for eksempel i vannbad før servering.

 


 

Grøt av hirseflak
Vil du gjøre det litt enklere kan du bruke hirseflak. Disse trenger ikke å bløtlegges, og de skal kun koke i et par minutter.

For 2 dl med grøt trenger du:
♥ 2 dl vann
♥ 0,5 dl hirseflak
♥ Morsmelk/morsmelkerstatning

Rør hirseflakene inn i det kokende vannet, og la det småkoke i et par minutter. Bland i morsmelk/morsmelkersatning når grøten har kjølnet litt.

Lykke til!

DSC_0199.JPG

Kilde: Helsedirektoratet

Advertisements

5 thoughts on “Hjemmelaget hirsegrøt til baby

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s