Halvgrove rundstykker

God kveld, dere! Her har det virkelig gått i ett siden vi hørtes sist, med bibliotekbesøk og (over)trøtte barn. Puh, nå sover de heldigvis søtt! Selv er jeg så trøtt at jeg knapt orker å holde øynene oppe nå, men jeg ville bare dele denne oppskriften med dere før jeg tar kvelden. Som jeg nevnte tidligere i dag, så er dette en av favorittoppskriftene mine, som blir brukt om og om igjen. Rundstykkene blir veldig gode, og så liker jeg at de er så enkle og rene i smaken sin. De passer til alt.

Håper det smaker :)

DSC_0879

Halvgrove rundstykker

50 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
5 dl siktet hvetemel
5 dl sammalt hvetemel fint
5 dl sammalt hvetemel grovt

Smelt smøret, og hell så i melken og varm det opp til 37 grader. Bland i gjæren, saltet og til slutt melet. Elt til du har en smidig og fin deig. La heve i 30 minutter. Når deigen er ferdighevet triller du den til en pølse, og den deler den opp i passende biter. Pass på at de blir omtrent like store. Trill ut runde boller, og legg på stekebrett, hvor de skal etterheve i en halvtimes tid. Om du vil, kan du pensle dem med et sammenvispet egg før du steker dem. Rundstykkene stekes midt i ovnen på 250 grader i 8-10 minutter og avkjøles på rist.

DSC_0883

PS: Legg meg til på snapchat for flere oppdateringer! Du finner meg som mariannedavoy :)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s