Knekkebrød uten hvete

I dag har jeg laget en stor porsjon med knekkebrød. Vi har fått helt dilla, så nå var det godt å få fylt opp knekkebrødboksen igjen etter at den har vært tom noen dager. Disse knekkebrødene er helt uten hvete, da jeg for tiden tester ut om det kan hjelpe litt på eksemen min å roe ned hveteforbruket, for det går det en del av her i huset. Jeg har hørt andre som har hatt god erfaring med det, så da er det i hvert fall verdt å prøve. Uansett, knekkebrødene er knallgode, så de går ned på høykant ;)

DSC_0979

Knekkebrød uten hvete

3 dl grov sammalt rug
3 1/2 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

Bland sammen alt det tørre, og ha så oppi vannet. Dekk tre stekeplater med bakepapir og kjevle deigen ut til den er helt jevn. Rut opp knekkebrødene i ønsket størrelse, og stek i 40 minutter på 170 grader. Bruk varmluft, da kan du fint steke alle brettene på en gang. Åpne stekeovnsdøren noen ganger under stekingen for å slippe ut damp.

Sett så ned temperaturen til 100 grader, del opp knekkebrødene og legg dem over på et par rister (og vekk med bakepapiret, så klart ;)). La dem stå en times tid, eller til de er gode og spør. Det avhenger litt av tykkelse.

La de avkjøles helt på rist, før du putter dem i en åpen boks.

♥♥♥

DSC_0973 DSC_0977
DSC_1010

Advertisements

3 thoughts on “Knekkebrød uten hvete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s