Alt du trenger å vite om Dyreparken

De siste årene har vi vært på utallige besøk i Dyreparken. Det er et utrolig fint sted for både store og små, og selv om vi stadig er på besøk, er vi fremdeles ikke lei. Det sier vel sitt. Jeg vet at mange av dere kommer til å besøke Dyreparken i sommer, eller i årene som kommer, så her har jeg samlet litt info og mine beste tips, slik at dere kan få mest mulig ut av besøket deres.

Trykk her for å komme til Dyreparkens nettside.

Dyreparken har vokst seg stor, og inneholder langt mer enn bare dyr. Det kan være vanskelig å få med seg alt i løpet av en dag, så om du har mulighet til det, anbefaler jeg å kjøpe 2 eller 3 dagers billett, noe som bare skiller 100 og 150 kr på dagsbilletten, så det er det absolutt verdt. Du kan også velge å kjøpe kombibillett, og da har du tilgang til badelandet i tillegg. Her skiller det også 100 og 150 kr om du kjøper 2- eller 3 dagersbillett.

Oversikt over prisene kan du se her!


 

Dyrene

Det er mange spennende dyr å titte på i parken, alt fra de kjente og kjære norske husdyrene til eksotiske slanger, nysgjerrige apekatter og skumle rovdyr. Mine favoritter er tigrene og løvene. De er så flotte, og det er alltid spennende å gå langs gjerdet og lete etter dem, for det er ikke alltid de er like lette å få øye på ved første blikk.

sibirsktiger_2440
Bilde lånt fra dyreparken.no

Kutoppen og Manyatta er to fine steder for de minste barna. Her kan de få nærkontakt med både griser, geiter og sauer, pluss at det er flere andre dyr å titte på. Her er det også mulighet for å kjøre både tog og traktor, noe som er veldig stas. Vi pleier alltid å kjøre minst en av delene når vi er på besøk her.

Her kan du bli bedre kjent med alle parkens dyr.

DSC_1067

Mange av dyrene i Dyreparken har sin egen presentasjon, hvor dyrepasserne forteller og mater dyrene. Dette er veldig gøy å være med på, og det er en fin mulighet til å få se dyrene på nært hold. Jeg har ikke vært på alle presentasjonene, men løvene lager alltid show, og om du har lyst til å se de sky ulvene i Nordisk Villmark, er det en fordel å få med seg presentasjonen. Litt mat lokker alltid frem sultne ulveskrotter ;)

Her finner du klokkeslett for de forskjellige presentasjonene.

ulv_5129
Bilde lånt fra dyreparken.no


Aktiviteter

Dyreparken er full av aktiviteter, her har jeg skrevet litt om noen av de mest kjente.

Her finner du en oversikt over alle Dyreparkens aktiviteter.

Hakkebakkeskogen: Dette er årets nyhet fra Dyreparken, og har så vidt jeg har hørt, bare høstet gode ord. Vi har så klart testet den ut, og var storfornøyd. Det kan du lese mer om her.

Les mer om Hakkebakkeskogen.

DSC_0319

Kardemomme By:
Kjør en tur med trikken gjennom byen, eller ta en titt inn i Tårenet til Tobias, røverhuset, eller kanskje du vil hilse på Politimester Bastian? I høyseseongen kan du møte alle de kjente figurene rundt forbi i Kardemomme By og kjøpe deilig bakverk hos bakeren.

Les mer om Kardemomme By her.

DSC_1019

Kaptein Sabeltann: Her trår du inn i Kaptein Sabeltanns Verden, og kan være med på sjøslag på Den Sorte Dame, se både Kaptein Sabeltann og sjørøvere som lager show i løpet av dagen, ta en tur i heksehuset til Miriam, ta en titt i skattekommeret eller legge fra deg smokken i Kaptein Sabeltanns Smokkarium.

PS: Det kan være litt skummelt i heksehuset (til og med for voksne, grøss!) og med sjøslag for de minste. Det er oversikt over hvilke båtturer som er med på sjøslaget og hvilke som bare kjører over Grashavet, der hvor skipene legger til kai.

Les mer om Kaptein Sabeltanns Verden her.

DSC_1007

Nilen (Tømmerrenna): Denne har vært en favoritt i alle år, og her kan selv de minste være med sammen med voksne. Amalie kjørte første gang da hun var to år, og syntes det var kjempemoro. Det første hun sa da vi var ferdig var «Kan vi kjøre en gang til?». Her blir det veldig mye kø utover dagen, så det kan være lurt å ta denne først (den ligger rett ved inngangen), eller vente til godt utover dagen, når folk har begynt å dra hjem.

Les mer om Nilen her.

DSC_0129

Jungelbob (bobbanen): Her suser man avgårde på en liten kjelke i full fart gjennom skogen. Barn over tre år kan kjøre sammen med voksne, og barn over 12 år kan kjøre alene. Her blir det også en del kø, så det kan være lurt å ta det ganske tidlige eller sent.

Les mer om Jungelbob her.

Bilbanen: Her får barna kjøre rundt i små elektriske biler, de kan ta ferjen over til Danmark, og til og med kjøre en liten tur til Sverige. Det står på nettsiden at barna må være 4 år for å få kjøre, men Amalie har kjørt flere ganger, og da har vi fått beskjed om at de kan kjøre fra det året de fyller fire.

Les mer om Bilbanen her.

Jungelstien: Om du har lyst til å bevege kroppen litt, kan du ta turen gjennom Jungelstien. Denne har jeg ikke prøvd ut selv, da Amalie er litt for liten, men det ser veldig gøy ut. Anbefales for 5 år og oppover.

Les mer om Jungelstien her.

DSC_0282Mat

Dyreparken har et stort og variert utvalg av mat, og de er veldig opptatt av å tilby sunne alternativer til gjestene sine, og å bruke økologiske og lokale råvarer. Hos Ekorn-Jensens Kafé i Hakkebakkeskogen er for eksempel 90% av maten som serveres økologisk, og de har som mål at denne maten skal være billigere enn pølse og brus. Det synes jeg gir et stort pluss i boken!

Men de har også mange andre spisesteder, og du finner alt fra sushi og indisk til norsk husmannskost, i tillegg til tradisjonell parkmat som pizza og hamburgere. Her er det altså noe for enhver smak.

Maten er ikke avskrekkende dyr, men det er klart at pengene flyr om en hel familie skal ha mat en hel dag. Vi pleier stort sett å ha med oss niste, og det er flere fine steder man kan sette seg ned og nyte maten. Om du kommer i bålsesongen, har de også bålplass i enden av Nordisk Villmark, hvor en kan grille medbrakt. Det er kjempekoselig!

Les mer om Dyreparkens spisesteder her.

IMG_3775


 

Forestillinger

Dyreparken har to forestillinger, Kaptein Sabeltann og Jakten på den magiske diamant og Karius og Baktus. Den førstnevnte kan være noe skummel (men veldig spennende!), og personlig så kommer jeg nok ikke til å ta med Amalie før hun er 4 eller 5.

Les mer om forestillingene her.

sabeltann2014_u-bunninfo
Bilde lånt av dyreparken.noBadeland

Her er det kjempegøy for både stor og liten som er glad i vann. De har fine basseng for de aller minste, og masse aktiviteter for de større barna, og ikke minst de voksne. Badelandet ligger rett ved siden av Dyreparken, men er adskilt. Du kan kjøpe egen billett kun for badelandet, eller kombibillett.

Innendørsavdelingen er åpen fra påske til høstferien, mens utendørsavdeling blir åpnet gradvis opp etterhvert som været blir bedre. Innen skoleferien begynner er alt åpnet.

Her kan du lese mer om Badelandet.

fiskespretten1
Bildet lånt fra Dyreparken.noOvernatting

Om du trenger overnatting har du flere valgmuligheter. Det er mulig å overnatte i Dyreparken, og du kan da velge mellom Abra Havn og Kardemomme By. Det ligger også to hoteller i umiddelbar nærhet til Dyreparken, Scandic Dyreparken og Quality Hotel og Resort Kristiansand. Ellers byr Sørlandet på mange andre overnattingsmuligheter, og det er flust av hoteller, hytter og campingplasser.

Her er en oversikt over overnatting formidlet av Dyreparken.

abra_063846Tips

  • I høysesongen er det VELDIG mange som besøker Dyreparken, spesielt om det er fint vær. Om du har muliget, ville jeg lagt besøket til litt utenfor juli, da slipper du unna det aller verste med køer. Om ikke, så lønner det seg å være tidlig ute (i god tid før åpningstid) for å få grei parkering. Dyreparken har mange parkeringsplasser, og det er ikke så altfor langt å gå fra de som er lengst vekk, men om dere har små barn og masse pikkpakk, er det jo alltid greit å komme nærmest mulig inngangen.
  • Ta en god titt på Dyreparkens hjemmeside, her kan du bestille billetter og du finner alt du trenger av informasjon om besøket deres. Det kan være lurt å legge opp en liten plan over hva dere har lyst til å prioritere om dere bare skal være der en dag.
  • Det blir gjerne lange dager i Dyreparken, og det kan være lurt å ta med en trille til barna, selv om de har sluttet med vogn. Det er også mulig å leie diverse vogner/traller i Dyreparken, rett på innsiden av inngangen.

DSC_0005

Jeg håper dette innlegget kan være til nytte om du planlegger en Dyreparkentur. Bare spør i kommentarfeltet om det er noen du lurer på, så skal jeg svare så godt jeg kan. Haha, etter å ha hatt årskort i noen år nå, føles det som jeg kan parken både inn og ut ;)

Da er det bare en siste ting å si, og det er GOD TUR!

 

Advertisements

3 thoughts on “Alt du trenger å vite om Dyreparken

  1. Takk for mange gode tips! (Trille blir med, ja, selv om Kaisa har sluttet med vogn.;)) Det er mange år siden jeg var i Dyreparken (da de eldste var små), så nå gleder vi oss til å reise nedover senere i sommer! :) Gleder meg veldig til å besøke Kardemomme by igjen, for der syns jeg det var superkoselig. Tror det blir spesielt gøy for Andreas å besøke Kardemomme by da vi har lest boka mange ganger. :) Hakkebakkeskogen høres også veldig gøy og koselig ut, men vi må se hva vi rekker.
    God sommer til deg og dine! :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s