Til alle dere som har så mye i mot småbarnsmødre

Tidligere i dag leste jeg Pappahjertes innlegg «Kafeen som hater barn», et fint og fornuftig innlegg. Dum som jeg var, rullet jeg videre nedover skjermen, og opp dukker det beryktede kommentarfeltet. Jeg skulle holdt meg langt unna.

Jeg var faktisk litt i tvil om jeg skulle skrive dette innlegget, for jeg kjente fremdeles at hjertet mitt dunket hardt i brystet, da jeg slo opp macen. Det dunket så hardt at jeg kjente det godt der jeg satt helt stille i sofaen. Jeg var sint og frustrert, og det er gjerne ikke de beste forutsetningene for å skrive et blogginnlegg, men etter å ha lest så mange uverdige og stygge kommentarer om småbarnsmødre, var det ingen vei tilbake.

So here it goes:

Til deg, mannen som sammenligner amming av små babyer med å runke;
Du kan virkelig ikke ha egne barn. Hadde du hatt det, kunne du aldri ha sagt noe slik. At du kan sammenligne livsnødvendig næring med voksne menns personlige behov, er rett og slett bare kvalmt.

Til deg, kvinnen som tror at mødre ammer offentlig fordi vi så gjerne ønsker å vise frem brystene våre;
Tror du virkelig på dette selv? At ammende mødre spretter opp bhen sin for å flashe ammebrystene sine? Jada, det sier vel aller mest om deg… Om du klarer å se et par millimeter med hud, når jeg ammer barnet mitt, er du heldig. Og da skal du jammen meg kikke godt etter. De fleste mødre ammer så diskré, at det nesten ikke merkes.

Til alle menn som tror at kvinners bryster er laget for deres skyld;
Her må jeg dessverre skuffe dere… Kvinners bryst er skapt for å produsere mat til babyer, slik at de kan vokse opp, og bli sunne og friske mennesker.

Til alle dere som blir så ulidelig kvalme av å se et spedbarn spise maten sin;
Vær så snill, snu deg vekk, om det er så forferdelig ekkelt. Ta med deg sakene dine og gå, om du blir så kvalm som du skal ha det til. Tenk om jeg skulle sende deg stygge blikk, fordi jeg synes du er så ekkel når du spiser. Det hadde ikke tatt seg ut, og det gjør det heller ikke når du skuler stygt på uskyldige, små babyer.

Til alle dere som hater småbarnsmødre;
Ta dere en titt i speilet. Dere kritiserer og spyr ut eder og galle, men er vel ikke særlig mye bedre enn noen andre, der dere sitter bak tastaturet og hamrer løs. Dere klager over manglende folkeskikk, blant både mødre og barn, men viser ikke et gram av folkeskikk selv. Burde dere ikke heller gå foran som gode forbilder, og vise litt toleranse og raushet?


Det er virkelig ikke rart at det er krig i verden, når folk klarer å hisse seg så utrolig mye opp over noe så uskyldig som mødre og babyene dere. Skjerp dere!

Del gjerne! :P

Hilsen ammeglad småbarnsmor som er drittlei av surmaga klaging

Advertisements

10 thoughts on “Til alle dere som har så mye i mot småbarnsmødre

 1. Haha, kjenner jeg er glad jeg ikke har lest kommentarene på det innlegget… Folk er så innmari smalsynte og gretne at jeg bare må si til meg selv at «stakkars, de vet bare ikke bedre».

  Tviler på at noen av de som klager på mødre som ammer offentlig skriver ett eneste surt ord når en eller annen kjendis blir avbildet på forsiden av et magasin med minimalt med klær. Jeg har aldri vist så mye hud når jeg har ammet og likevel blir de så provoserte av at en baby spiser…

  1. Hehe, ja det skal du være glad for! :) Jeg skal aldri inn der igjen, for å si det sånn :) Pappahjerte tok et oppgjør med dem i dag, og det var fin lesning :) Ja, jeg tenker også slik, og så synes jeg egentlig ganske synd på dem. Tenk å være så sur og gretten da!

   Pupper på alle gatehjørner er det ingen som bryr seg om nei, ååå, folk altså :o

 2. Fantastisk bra skrevet! Akkurat som om jeg skulle ha skrevet det selv! De som hadde kommet bort til meg for å klage på at jeg ga mat til babyen min, skulle jammen meg fått høre det! Om babyen min er sulten, så skal hun selvfølgelig få mat!

 3. Altså, her føler jeg igjen jeg må bryte inn fra kafeen og oss som jobber der sin side!

  Problemet med barnevognsmafiaen (populært kalt blant oss i utelivsbransjen) er så absolutt på ingen måte amming! Nå må dere slutte å være så sykt hårsåre, få beina ned på bakken igjen å ta dere sammen!

  Jeg har absolutt ikke noe som helst imot småbarnsforeldre, annet enn når de kommer inn der jeg jobber og oppfører seg som om de eier plassen i 5-6 timer! Må her igjen påpekes at det har ingenting med amming å gjøre! Den kafedebatten har heller ingenting med amming å gjøre! Dere klarer å blåse det opp og ut av proporsjoner atter en gang!

  La oss fokusere på det som var saken og hvor problemene ligger, her er en direkte kopi av ett innlegg fra min Facebook der jeg ga min meining om hvorfor det er ønskelig at barselgrupper reserverer, legg her merke til at amming ikke er nevnt ved en eneste anledning! :)

  Det må da jammen være måte på hvor hårsår man skal være?
  Kjære småbarnsforeldre; som servitør vil jeg bare påpeke ett par småting..

  1) Med dere kommer det minst like mange barn.. Og vogner, bagger, bilstoler, vesker og hva enn det er alt.. Det tar plass, mye plass!

  2) Dere tar opp X antall bord og enda flere stoler, i mange, mange timer! Barna hyler og skriker, dere øker volumet jo mer de hyler, ergo er det helt umulig for alle andre betalende gjester å slappe av med en lunch og en pause fra støyet på jobb!

  3) Det ser oftest ut som ett helvette på bordene etter dere, det ligger våtservietter, smoothiepakker, yoghurtbeger, vanngris og gudvethva overalt i tillegg til at hele restauranten er ommøblert!

  4) Dere tar opp plass i timesvis fordi dere har all tid i verden.. Problemet her er at vi taper omsetting.. Dere handler dere en lunch og en kopp kaffe, sitter 4 timer å okkuperer bord å drikker gratis påfyll i tillegg til å (unnskyld uttrykket) skremme bort en fair share betalende gjester, oppå det her bruker vi som servitører masse tid på å varme opp flasker, mat på glass og i det heletatt..

  Konklusjon; vær litt ydmyke! En gruppe på 5-15 stk med minst like mange gratispassasjerer som okkuperer i timesvis uten å egentlig bidra særlig til omsettinga bør ta det som en selvfølge at man reserverer!

  1. Hei Stina-Angelica

   Denne gangen tror jeg faktisk at det er du er som er litt hårsår. Om du leser innlegget mitt en gang til, vil du se at jeg ikke har skrevet et eneste ord om «barnevognmafiaen» eller småbarnsforeldres rett til å okkupere kafeer. Tvert i mot, så skriver jeg innledende at jeg synes at Pappahjertes innlegg var fint og fornuftig. Har du lest Pappahjertes innlegg? Om ikke, så kan jeg fortelle deg at han er enig med kaféeieren om at barselgrupper godt kan vise litt mer hensyn. Og som sagt, dette innlegget syntes jeg var fornuftig. Ikke noe sted i mitt innlegg forsvarer jeg okkupering av kafeer. «Barnevognmafiaen», barselgrupper og småbarnsforeldre må vise hensyn, akkuat slik som alle andre.

   Mitt innlegg retter seg mot mange av kommentarene som kom under Pappahjertes innlegg. Det kom frem holdninger som jeg trodde hørte fortiden til, og mange var direkte ufine. Det er det jeg vil til livs. At man skal sammenligne amming med runking og si at alle småbarnsmødre er noen forferdelige og egoistiske monstre, synes jeg ikke hører hjemme noe sted. Mitt innlegg er et motsvar til dem som har slike sneversynte holdninger.

   Jeg vil også legge til at jeg synes ikke du skal bruke «dere» så mye. Vi småbarnsforeldre er en ganske stor gruppe mennesker, og det er kun en liten del av «oss» som okkuperer kafeer i timesvis. Jeg for min del, har ikke vært på et eneste barseltreff på kafé, og jeg kan ikke si at jeg noensinne har hørt om at noen av mine venner og bekjente heller har invadert spisesteder i timesvis. Vi går på kafé som folk flest.

   Ha en fin helg :)

  2. Dette er hårreisende. Jeg ville virkelig aldri besøkt denne kafeen igjen takket være deg! Først bør du lese innlegget ORDENTLIG før du slenger fra deg både det ene og det andre. Hvis det er sånn du er på jobb også, så unner jeg ingen «servicen» din..

 4. Hjelpe trøste… Jeg leste innlegget til pappahjerte, og var i grunn enig i det han skrev. Men skjønner jeg skal være glad jeg ikke scrollet til kommentarene! Altså… Er det seriøst mulig??! At amming kan sammenlignes med runking? Og dette er ord som voksne mennesker lirer av seg. Nei- jeg er rett og slett målløs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s