Ja til naturlige kropper!

Kropp er et ord jeg begynner å få godt opp i halsen nå. Det snakkes om kropper i alle mulige varianter hvor enn man snur seg, og jeg tror ikke jeg er den eneste som er lei. For det blir veldig mye snakk, men så skjer det veldig lite. Men her om dagen kom jeg over et friskt pust i kroppsdebatten, Norske Kvinners Sanitetsforenings kampanje mot kroppspress; Kampen mot skjønnhetsidealet. De ønsker at all reklame som er retusjert skal merkes, slik at vi hele tiden blir minnet på at de bildene vi ser rundt oss hver eneste dag, ofte er fikset på.

Sanitetsforeningen har laget en video hvor relasjonsterapaut og standup-komiker Dora Thorhallsdottir blir retusjert til en typisk «reklameplakat-kropp», og det rare er at det er Doras vanlige kropp som ser unormal ut, når man ser dem ved siden av hverandre. Det er ikke rart at mange sliter med selvbildet, når den retusjerte kroppen er den som vi først oppfatter som normalen.

I tillegg til denne videoen, har Sanitetskvinnene startet en underskriftskampanje for å kreve merking av retusjert reklame. Er vi mange nok som signerer, får politikerene et stort press på seg til å gjøre noe. For noe må gjøres, når 40% av dagens 16-åringer misliker kroppen sin! Selv om merking av reklame ikke vil løse hele problemet, så tror jeg at det er et stort skritt i riktig retning. Vi trenger å bli minnet på at virkeligheten ikke er plettfri, den er faktisk alt annet og det er akkurat slik det skal være. 

Ønsker du å støtte Sanitetskvinnenes kampanje kan du skrive under på den HER. 

DoraBilde lånt fra www.side2.no

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s