Unnskyld

Unnskyld – et viktig ord vi bruker mye her hjemme.

Et ord som jeg tror mange burde bruke mye mer, og noen kanskje litt mindre, for sies det for ofte, så mister det mye av meningen sin.

Jeg synes faktisk at unnskyld er et av de viktigste ordene vi har. Unnskyld kan viske ut handlinger og ord som vi angrer oss, og gjøre godt igjen det som ble sagt når vi ikke tenkte oss om. For vi gjør alle dumme ting, på hver vår måte, voksen som liten. Vi er flinke til å lære barna våre å si unnskyld når ikke alt har gått helt etter boka, men er vi like flinke til å huske å si unnskyld selv, når vi gjør noe dumt?

Her i huset må alle si unnskyld. Er mamma og pappa for eksempel unødvendig sinte og sure, må vi pent unnskylde oss etterpå, og om lille har gjort noe hun ikke burde ha gjort, er det hun som må si unnskyld. Unnskyld og en god klem.

Etterpå passer vi på å benytte anledningen til å prate om situasjonen som oppstod. Selv om ikke alt gikk som det skulle, ordner vi opp og prater oss gjennom det. Forklarer og forstår. Var kanskje mamma veldig stresset, fordi vi hadde så dårlig tid? Ble lille så sint, fordi hun egentlig var så sliten etter en lang dag i barnehagen? Hva skal vi tenke på neste gang dette skjer og hvordan burde vi ha reagert?

Noe å tenke på for både liten og stor ♥

Skjermbilde 2015-10-01 kl. 20.48.54

Advertisements

2 thoughts on “Unnskyld

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s