Nei takk, ingen pakkekalender her i gården

I fjor koste jeg meg med å lage pakkekalender til Amalie. Jeg kjøpte 24 morsomme, nyttige og velsmakende kalendergaver, og publiserte blant annet dette innlegget. I år går jeg helt motsatt vei.

Det er allerede lenge siden jeg sa til mannen for første gang; «i år blir det ikke pakkekalender,» og jo mer jeg har tenkt på saken, jo tryggere har jeg blitt på avgjørelsen min. I år blir det ikke pakkekalender.

Jeg klarer ikke lenger å forsvare for meg selv, hvorfor det er en god idé…

Grunnen er ganske enkel – jeg klarer ikke lenger å forsvare for meg selv, hvorfor det er en god idé å overrøse barna mine med gaver i dagene frem mot jul. Å skulle kjøpe 48 gaver, til to barn som allerede har alt de trenger og ønsker seg, bare for at det er «koselig», det klarer jeg ikke lenger. Bare tanken på det, gir meg en bitter smak i munnen.

Det er ikke bare det at det koster mye, det er også en reaksjon på et forbruk i samfunnet vårt, som jeg synes er helt ute av kontroll. Vi har allerede så mye, likevel kjøper vi bare mer og mer. Jeg tror ikke det er godt for noen av oss.

Barna mine trenger ikke hver sin pakkekalender for å få en fin førjulstid, og gaver skal de selvsagt få, de må bare vente til julaften. Jeg vil at de skal kjenne hvordan spenningen stiger jo nærmere den store dagen vi kommer, og jeg vil at de kjenne hvordan sommerfuglene flyr rundt i magen, når de tenker på alle pakkene som venter under juletreet. Jeg tror at disse følelsene blir ekstra sterke om man ikke allerede har fått 24 gaver på forhånd.

Julen handler om så mye annet enn bare gaver. Den handler om å være sammen, og å ta seg tid. Ting som ikke kan kjøpes for penger, minner som ingen pakkekalender kan gi.

Jeg er på Snapchat! Du finner meg som MarianneDavoy :D

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s